Annekatrien de Maar, gemengde techniek op textiel

Jaren geleden studeerde ik af op de grafiek afdeling van de HKU en na dit te hebben afgerond ging ik over op schilderen. Schilderen met (zelfgemaakte) ei-tempera. Dit is een verf die transparant is en snel droogt.
Afgelopen jaren combineer ik de tempera met primer waar ik pigment aan toevoeg. Dit geeft een doffe ondergrond voor de tempera, die een andere ‘uitstraling’ heeft dan de primer. Door delen van de textiele ondergrond af te plakken en het gebruik van sjablonen wordt mijn werk grafisch.
Regelmatig gebruik ik gekleurd textiel of textiel met print als basis om mijn beeld op te maken. Door een toevoeging van een aantal lijnen of vlakken te schilderen of juist strakke vormen met sjablonen en verfspray, ontstaat er een contrast tussen de verschillende soorten lijnen en verfmaterialen.
Mijn uitgangspunt of thema is een beeld te maken dat tegelijk een ruimte of een plak vlak kan oproepen. Ik begin met een klein idee of schets. Het materiaalgebruik en de contrasten daartussen zijn voor mij al interessant genoeg om een beeld te onderzoeken en uiteindelijk maken.

Annekatrien de Maar woont en werkt in Amsterdam

adm@annekatriendemaar.nl

website door TastyMouse

Scroll naar boven